IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на Toyota - 1000 к.с. и 1 млн. долара

С разработката на автомобила се занимава подразделението GR

Хиперколата на Toyota - 1000 к.с. и 1 млн. долара

Първата хиперкола на спортното подразделение Тойота GR ще получи мощност от близо 1000 к.с. и ще струва над 1 млн. щатски долара, съобщава изданието Motor1.

Концептуалната версия на автомобила, разработена от екип на отдела Toyota GR Super Sport, вече беше показана, а сега инженерите на японския производител се готвят да покажат и серийния вариант. Все още не е ясно как ще се казва бъдещият модел, но в Toyota вече имат готови варианти.

Toyota GR Super Sport

Хиперколата ще се появи и състезателен вариант, който догодина ще дебютира в световните серии за издръжливост (WEC). Премиерата на "пътническата" версия също ще е свързана с този шампионат, тъй като нейната премиера е планирана за легендарното състезание "24 часа на Льо Ман" през 2020 г.

"За Toyota Gazoo Racing тази нова ера на състезания е фантастична възможност за представяне на възможностите не само на отбора ни, но и на марката като производител на спортни автомобили", коментира Шигеи Томояма, президент на компанията Gazoo Racing. 

Toyota GR Super Sport

Състезателният вариант на машината ще развива максимална мощност от 750 к.с. Според запознати, електрическите мотори ще доставят максимум 270 к.с., като те ще задвижват предната ос, а двигателят с вътрешно горене - задната. Така хиперколата ще получи задвижване на четирите колела.

В концептуалната версия на хиперколата инженерите на GR Super Sport използват бензинов 2,4-литров V6 двигател туин-турбо и два електромотора. Съвкупната мощност на системата е 986 к.с., като тя се съчетава с активна аеродинамика. Цената на автомобила ще надхвърли 1 млн. долара.

Снимки: Toyota

 

0 от 500