IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обеща 12 нови модела за 3 години

Японците също ще предложат компактен кросоувър

Toyota обеща 12 нови модела за 3 години

През следващите 3 години компанията Toyota ще пусне на пазара 12 нови или обновени модела, като 5 от тях са неизвестни. Един от автомобилите вече беше представен - обновеният RAV4, който видяхме още през есента на 2018 г.

"Ще пусне повече нови автомобили, отколкото за всеки друг 3-годишен период в историята на Toyota", заяви президентът на Toyota North American Group - Джек Холис в интервю за Motor Trend по време на автосалона в Ню-Йорк.

Сред новите модели са още товарният Proace City, обновленият седан Corolla, неговата хибридна версия, а също така и Auris. След тях на пазара ще излязат новата Supra, обновеният Highlander, а също така и Yaris, в чиято основа е Mazda2. Предстои и появата на ново поколение на минивана Sienna.

Холис допълни, че в момента компанията му работи над напълно нова платформа, която ще бъде в основата на големите всъдеходни модели Tundra, Tacoma, 4Runner и Sequoia. Той допълни, че се подготвя и появята на нов компактен кросоуър.

"Вместо да запълваме ниши на пазара, които сега са празни, по-добре да предложим нови модели в популярни сегменти, тъй като това ще донесе повече дивиденти. В момента в гамата на Toyota има място за кросоувър, който да бъде позиционират под RAV4", обяви Холис.

Топ-мениджърът допълни, че новият SUV няма да се конкурира с C-HR, тъй като двата модела ще бъдат в един сегмент, но в различни ценови категории. Единият от тях ще бъде насочен съм пътя, а другият ще предлага повишени всъдеходни въможности, като ще бъде по-висок, по-широк и по-мощен. Така ще се избегне възможността един двата кросоувъра да "изяде" продажбите на другия. 

Холис разкри и какви автомобили не трябва да се очакват от Toyota в следващите 3 години. Със сигурност преди есента на 2022 г. няма да има ново поколение на Camry, както и нов Land Cruiser.

Снимка: Toyota

0 от 500