IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е тайнственият прототип на Toyota на "Нюрбургринг"?

Компанията все още не е обявила нова версия на Yaris

Кой е тайнственият прототип на Toyota на

Прототип на Toyota, явно базиран на Yaris, се оказа най-интересната новина от последните дни, дошла от Северната дъга на „Нюрбургринг”. От компанията няма информация за създаването или развитието на нова хотхеч версия на Yaris. Но програмата, по която работи екипът с тази версия на Yaris е много близка до тази, по която по-рано вървяха последните изпитания на новата Supra – тестове за представяне на автомобила на висока скорост и проверка на управлението му в технични и бързи участъци.

Прототипът има много общо с топ версията на Yaris – GRMN, а параците отбелязаха двойния ауспух, разположен под задната броня, оформена като дифузьор.

Много е вероятно обаче тези тестове да са посветени само на проверки на отделни компоненти за следващото поколение на Yaris, което трябва да бъде представено преди края на следващата година. Новият Yaris минава на платформата TNGA на Toyota, която се използва при последните генерации на Corolla и Camry.

В последните години, заедно със завръщането си в световния рали шампионат, Toyota лансира поредица по-спортни версии на моделите си, включително и тези, носещи означенията GRMN и GR Sport, произхождащи от моторспорт подразделението на гиганта Gazoo Racing. А големият бос на Toyota Акио Тойода редовно заявява, че има желание компанията да произвежда повече спортни модели и по-вълнуващи и динамични версии на масовите си коли.
Снимка: Autocar

0 от 500