IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota измисли пикап с вградена автомивка

Новата система спестява средства и време на собственика

Toyota измисли пикап с вградена автомивка

Всички знаят, че американците обичат големите пикапи. И докато другите производители измислят подобрения като излизащи степенки и падащи бордове, с които използването на този тип машини да бъде по-удобно, в Toyota поеха в различна посока.

Японският производител е регистрирал в Агенцията по патенти и товарни марки на САЩ  (USPTO) нов патент за интегрирана в каросерията на пикап система за измиване на товарната платформа. Нещо повече - в Toyota са готови с няколко варианта на технологията, като всички те са описани старателно в документите до ведомството.

Toyota

Системата може да използва вградени в борда дюзи, както и прибиращи се такива. Има и допълнителни сензори, които определят кога товарната платформа е мръсна. Измиването се управлява от компютърна система, която е свързана с маркуч под високо налягане.

Японците са категорични, че новата технология ще спести на собствениците на автомобилите с нея не само средства, но и време. Засега обаче, от Toyota не посочват срокове, в които системата ще бъде интегрирана в моделите на марката.

Снимки: Toyota

0 от 500