IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникална Toyota за новия император на Япония

Единствената по рода си Century ще има отварящ се покрив и хибридно задвижване

Уникална Toyota за новия император на Япония

На 1 май император Нарахито се възкачи на трона в Япония, след като баща му Акихито абдикира. Малко след церемонията стана ясно, че на парада по случай коронацията, който ще се проведе през октомври, новият император ще се появи в много луксозен кабриолет Toyota Century, направен в един екземпляр.

Япония-император

В продължение на много години предишният император използваше луксозен Rolls-Royce Corniche, който обаче вече е доста очукан. Ремонтът става все по-труден, както и намирането на резервните части. Поради това колата почти престана да се използва, а сега представлява по-скоро музейна ценност, отколкото превозно средство. Ето защо, Нарахито реши да поръча нова "императорска" кола, която ще бъде кабриолет Toyota Century, изработена по поръчка.

Япония-император

Знае се, че лимузината с отварящ се покрив ще бъде създадена на базата на третото поколение на четиривратия седан Century, който дебютира на автосалона в Токио през 2017 г. Автомобилът с цена от 200 000 долара ще бъде оборудван с хибридна система на задвижване, състояща се от 5-литров V8 двигател и два електромотора. И, разбира се, този автомобил ще се превърне в най-готиния и най-луксозния модел, който Toyota някога е създавала за своите клиенти.

Автомобилът също така трябва да бъде по-голям от другите, използвани в Япония. Той ще има високо ниво на безопасност и екологичност и ще се използва от императора всеки ден, а не само в изключителни случаи. Също така ясно е посочено колко високи трябва да бъдат седалките за императора и императрицата, така че, минавайки по улицата, хората ясно да ги виждат.

Япония-император

Между другото, това няма да бъде първата Toyota Century за императорското семейство. През последните 13 г. фамилията, включително императрицата, използва четири масивни и персонализирани лимузини Century Royal за лични и бизнес цели. Сега обаче императрицата ще бъде нова и не се знае дали ще реши да замени позастарелия автопарк.

Преди през 2006 г. семейството на императора да придобие Toyota Century (съвсем не сред най-луксозните автомобили), неговите членове използваха цели 40 години Nissan Prince Royal. А от 1990 г. император Акихито караше или се возеше цели 28 години на класическия кабриолет Rolls-Royce Corniche.

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Бенц ( преди 4 години )
    Разработена е в НАМИ, СССР.
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    1234 ( преди 4 години )
    Тези коли нямат нищо общо с визията на стандартните ама тука само прости хора без работа пишат коментари може би ги е яд че дръпнатите са номер 1 при хибридите немците омряха пичове разберете го най накрая
  • #5
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Пежо 607 има такъв покрив още по времето на Ширак.Дръпнатите нямат никакъв технологичен при ос в нищо само крадат технологии.Неслучайно в нито един учебник по точни науки няма името на поне един китаец или японец.
  • #4
    5 rate up comment 19 rate down comment
    УжасТ ( преди 4 години )
    Колата е грозна всеки,който твърди нещо трябва да свали оризовите очила. Това прилича на нещо произведено 60-70г.Като малък така ми изглеждаха рисунките на коли, даже малко по-красиви.
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоя па, е ти къде си виждал хубава Toyota, та тая само да е грозна!!
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    До Спас ( преди 4 години )
    Спасе, а след твоя коментар може само да се каже, че си уникално задръстено селско добиче! Поне да беше видял колата, преди да пишеш глупости.
  • #1
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Спас ( преди 4 години )
    Заглавието трябваше да е уникално грозна Toyota за новия император...