IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota възражда забравен модел

Миниван с 8 места се завръща в гамата на марката

Toyota възражда забравен модел

Оригиналната Toyota Granvia се произвеждаше през периода 1995-2002 г. Първоначално това беше миниван със задно предаване, изграден на базата на четвъртото поколение на модела Hiace. Новата Granvia обаче се се отличава с луксозния си салон, с вратите от двете страни и системата за задвижване на четирите колела.

Сега миниванът се завръща в гамата на японския производител, като първо ще стъпи на пазара в Австралия. Все още не са ясни двигателите, с които ще се предлага автомобилът, но предишното поколение беше оборудвано с 3,4-литров бензинов мотор и с 3,0-литров дизел.

Очаква се, че моделът ще получи моторите от последната Toyota Hiace. Това са 2,8-литров дизел със 176 к.с. и 3,5-литров бензинов агрегат с 280 к.с. По този начин Granvia отново ще бъде подобрена и най-вече по-луксозна версия на Hiace, при която окачването на ресори е заменено от многоточково на пружини.

В салона на възродената Granvia са поставени кожени седалки, а материалите са от по-високо качество. В списъка с оборудване влизат въздушни възглавници, адаптивен круиз-контрол и система за аварийно спиране.

След Австралия миниванът ще стъпи и на други пазари, като ще заеме място между Hiace и много по-скъпи и по-високо оборудван Alphard.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Alphard е много добре и има ляв волан модел за Китай. Преди нямаше и си го правеха само за Япония. Този ван изглежда, като за бизнес пътувания и трансфери, не е точно семейна кола, каквато е Previa и Alphard. Дано да има начин да се внасят в Европа.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тойота Алфард ( преди 4 години )
    Тойота Алфард е страхотна кола. Скоро имах удоволствието да се возя, а и един ден да я карам - познати ми я отстъпиха. Изключително удобна, комфортна, реално доста икономична и с всякакви екстри, за които трябва да снесеш една торба пари при европейските ванове.Жалко, че моделите с ляв волан са рядкост, само в Хонг Конг
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Имат прекрасни ВАНове, но ги няма в Европа за съжаление. Защо? Това наистина е много жалко. За да караш хубав, здрав и надежден ВАН трябва да си го внасяш от САЩ. Европейските нищо не струват. Минал съм през всичките и им знам многото слабости. Единствено Спринтерите са добри, но там цената е много висока, разхода на гориво е доста сериозен, поддръжката е много скъпа и след 5-тата година започват да гният много сериозно. Ама наистина сериозно, като Опел от 90-те години буквално. Навсякъде!