IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FCA и Renault готвят подновяване на преговорите за сливане

За да се стигне до сделка, тя трябва да бъде подкренена от Nissan

FCA и Renault готвят подновяване на преговорите за сливане

Възможността за сливане между FCA и Renault не е пропаднала напълно и двата производителя търсят начини за подновяване на преговорите. Те обаче трябва да бъдат одобрени от основния партньор на французите - Nissan Motor Company, предава Reuters.

Очаква се, че от Nissan ще се съгласят с евентуална сделка, само при условие, че Renault намали дяла си в японската компания. Сега той е 43,4%, което дава пълното право на французите да взимат всички решения за бъдещето на Nissan. В същото време японците притежават едва 15% от френската компания, като това свежда тяхното влияние до минимум.

Миналата седмица председателят на УС на FCA Джон Елкан оттегли предложението си за сливане, чиято стойност е 35 млрд. долара. Причина за това се оказва решението на френското правителство да блокира гласуването на борда на Renault, като посочи, че е нужно повече време за постигане на съгласие от Nissan.

Според информациите Тоби Майерсън, старши съветник на Елкан, е посетил централата на Nissan, където е водил разговори с шефовете на компанията. Срещата е осъществена, след като от Renault обявиха, че са готови да блокират ключови реформи в управлението на Nissan. От друга страна, Хирото Сайкава, главен изпълнителен директор на Nissan, ще настоява за промяна в дяловете на компаниите в съюза.

Провалът за сливане попречи на двата алианса попречи да бъде създадена третият по големина автомобилен производител. Негативно влияние между Renault и Nissan оказа и арестът на бившия главен изпълнителен директор Карлос Гон.

 

0 от 500
  • #2
    37 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолксваген и продава закупени преди това фирми,за да си плати за гяволъка с лъжливите софтуери. Фолксваген го наливат с държавни пари и субсидии защото се води уж "народна"кола,а няма нищо общо с нея. Фолкс вагин е лъжлива компания.
  • #1
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Пилот ( преди 4 години )
    Фолксваген купува Рено се слива.То е ясно коя е силната компания Фолксваген никога няма да допусне някой да купи акции там.