IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 2-Series се превръща в модна икона

Версията Icon03 на Mulgari излиза в ограничен тираж от 25 бройки

BMW 2-Series се превръща в модна икона

Британската модна къща Mulgari представи специална версия на BMW 2-Series, чийто външен вид препраща към култовите М-модели на баварците. Купето е получило името Icon03 и е построена на базата на модификацията M240i. 

Дизайнерите на Mulgari са си поставили за цел да доведат водача на този автомобил до състояние на еуфория по време на пътуването с него. За целта стандартното BMW M240i е преработено - калниците му са разширени в стила на E30 M3 и е поставен карбонов покрив от E46 M3 CSL. На предната броня е поставен сплитер, а на крилата - специални "хриле" за отвеждане на топлината от двигателя.

BMW Icon03

Icon03 се задвижва от 3,0-литров бензинов турбомотор с 6 цилиндъра B58, чиято мощност е увеличена до 500 к.с. и 590 Нм въртящ момент. Изпускателната система е Akrapovič, доработени са окачваето и кормилното управление. 

Освен Mulgari и Akrapovič, в проекта участват още Recaro, KW Automotive и Peron. В салона са поставени срязан в долната си част волан с лостчета за смяна на предавките от карбон и състезателни седалки от същия материал.

BMW Icon03

През юли Mulgari ще изпрати Icon03 по "Нюрбургринг", като ще снима и документален филм за това. От купето ще бъдат произведени 25 бройки, всяка на цена от 69 000 британски паунда. За сравнение, BMW M2 стартира от 49 000 паунда. При BMW M420i началната цена е 43 000 паунда.

Снимки: Mulgari

0 от 500