IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият флагман на Ferrari се оказа с дефекти

Експерти критикуват слабата батерия и системата за зареждане

Новият флагман на Ferrari се оказа с дефекти

Само преди дни Ferrari представи новия си флагман SF90 Stradale. Струващата половин милион евро хиперкола изглежда фантастично и предлага забележителни характеристики, но въпреки това, експертите вече откриха проблемни детайли, които са изненадващи за компанията от Маранело.

Достойнствата на Ferrari SF90 Stradale са ясни. Това е най-мощният модел за обществени пътища, който италианците някога са правили. Неговият хибриден агрегат включва 4,0-литров V8 с две турбини, електромотор между бензиновия двигател и 8-степенната роботизирана скоростна кутия и още две електромотора на предните колела.

Мощността на задвижващата система е 1000 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и до 200 км/ч за 6,7 секунди. Максималната скорост е 340 км/ч, което също е доста впечатляващ резултат.

Според колегите ни от изданието InsideEVs, именно хибридната система е едно от слабите места на автомобила. Проблемът е в капацитета на батериите, който е едва 7,9 кВт/ч. Той позволява на Ferrari SF90 да изминава само 25 км на ток, което е доста малко. Посочва се, че акумулаторите на BMW i8, например, осигуряват 11,6 кВт/ч, което на практика е 50% повече.

Друг недостатък, който се посочва, е гнездото за включване на кабела на зарядното устройство. То е разположено симетрично на капака на резервоара и така се намира хоризонтална на едно от задните крила. В insideEVs смятат, че включването на кабела, без да се драскат тези елементи, ще бъде доста сложно и ще затрудни максимално собствениците на колата.

Снимки: Ferrari

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    КОЛЧЕВ ( преди 4 години )
    ДО,,, 1,,,ВИ.ТЕ,,, VW,,, ИЗОБЩО ПРАВЯТ ЛИ КОЛИ
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има дефекти или някои мосли, че е открил слабости? Щото има разлика и то бая голяма.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    Може и да има дефекти, но изглежда страхотно.
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    qqd ( преди 4 години )
    Тръпката на тази кола е на пистата и няма човек без психически отклонения, който да реши да кара на ток там. Не че извън нея някой въобще ще му хрумне да кара само на ток... А за детайла, че щял да се одраска. Ами то и като се кара бързо, насекомите ще драскат отпред. Дай да намалим скоростта тогава... Боже, боже, колко мъка има на този свят, боже... :))))
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    qqd ( преди 4 години )
    Хахаха, като не могат да намерят нищо лошо в колата, драскачите почват с измислиците и това дето са сънували нощес. Батерията била малка - никой психически нормален няма да кара тази кола само на ток. Тръпката
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолксваген не правят коли с дефекти ;)