IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Основните недостатъци на Hyundai Kona Electric

Собствениците най-често изтъкват остарелите навигационни карти и заводските гуми

Основните недостатъци на Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric е един от най-добрите електрически автомобили в днешно време. Може би дори най-добрият. Разбира се, може да не се съгласите с това мнение и да посочите някой от моделите на Tesla, които имат по-голям пробег. И така да е, но електрическият кросоувър на Hyundai е значително по-евтин, което също има голямо значение.

Оказва се обаче, че дори един толкова добър автомобил има недостатъци (кой ли няма, ако трябва да бъдем честни), които бяха споделени от американските собственици на този дефицитен електромобил. Техните впечатления обобщава сайтът InsideEVs. Интересното е, че шофьорите като цяло са загрижени за едни и същи неща. В този материал ще изброим най-често срещаните.

Hyundai Kona Electric

На първо място, собствениците не харесват навигационната система. По точно това, че тя не се обновява често. А това е проблем, като се има предвид, че постоянно се появяват нови станции за зареждане на електромобилите. Необходимо е тази информация да бъде своевременно показана. Също така не всички харесват изскачащото съобщение за безопасно и отговорно шофиране. Това предупреждение не е задължително, така че много шофьори са склонни да спорят с появата му при всяко стартиране на двигателя.

Гумите, с които електрическия кросоувър на Hyundai напуска завода, също не са харесвани от всички. Много от собствениците на автомобила вече са ги заменили с други модели и са забелязали подобрена устойчивост на пътя и по-малък шум. Други пък смятат за доста неудобно разположението на бутоните на таблото вляво от волана - за тракшън контрола, хед-ъп дисплея и др., които, според тях, трудно се забелязват.

Hyundai Kona Electric

Следващия недостатък изтъкват по-високите шофьори. Според тези собствениците, зоната за почивка на левия крак до педалите има доста стръмна конфигурация, което води до натрупването на допълнителна умора при по-дълги пътувания.

Всъщност, това са всички изтъкнати недостатъци на Hyundai Kona Electric и както се вижда, те не са чак толкова сериозни. От направеното допитване става ясно, че почти всички собственици на електрическия кросоувър, чийто пробег с едно зареждане е 415 км по американския стандарт EPA, са доволни от покупката си.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #7
    34 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    e тази рекламо-статия не е много скромна... уф ужасен дефект! - запалката се бави 1 секунда повече от обикновено...
  • #6
    38 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кой нормален ползва вградената навигация, за Waze и Google Maps не са ли чували?
  • #5
    32 rate up comment 11 rate down comment
    123 ( преди 4 години )
    На мен пък ми харесава аудито с 3 л дизел - хибрид, хубави гуми, навигацията работи и може и да си висок, та покрива всички негативи на хюндито кона.
  • #4
    38 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Само рекламата им е голяма, колите не струват.
  • #3
    35 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Знаем, че Е-Голфу е най-добрата електрическа кола.
  • #2
    41 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми нормално е да са тесни и с ниско съпротивление.Нали все пак икономия се гони, а не ускорение и максимална скорост. Електричките и хибридите ПО ПРИНЦИП са направени да бъдат икономични коли и след това е всичко останало. Немците обаче не могат да ги направят икономични и започват да правят някакви измислици с много коне, които пак нито са бързи,а икономични съвсем.Единствено Тесла успява да се впише в критерия хем бързи, хем икономични.Хюндая е само икономичен и ефективен,което е пак е добре!
  • #1
    33 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    че те гумите на всички електрички са с ниско съпротивление при търкаляне тесни и високи