IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai работи върху „напомпана” Kona

Кросоувърът ще получи двигателят от i30 N

Hyundai работи върху „напомпана” Kona

Шефът на спорното подразделение на Hyundai – Алберт Бирман, е наредил на своите инженери да създадат спортна версия на новия малък кросоувър на марката Kona, съобщава британското издание Auto Express.

Hyundai работи върху „напомпана” Kona

Ако проектът бъде одобрен от ръководството на корейският производител, подобен автомобил може да се появи на пазара около 2020 г. В Hyundai са убедени, че спортните модификации на кросоувърите ще продължат да се ползват със сериозна популярност и такава машина ще бъде харесана от клиентите.

В момента гамата двигатели на Hyundai Kona включва три бензинови мотора с мощност от 120 до 177 к.с., като и дизел със 136 к.с. Има и електрическа версия със 135 и 204 к.с. Към тях Бирман иска да прибави и спортна модификация, която ще получи агрегата на хечбека i30 N.

Този двигател е с обем 2,0 литра, като при i30 N развива 275 к.с. във версията с предлагания като опция пакет Performance Pack. При кросоувъра 4-цилиндровият мотор ще предлага 250 к.с. Той ще се комбинира и със скоростната кутия на хот-хеча. Настройките на окачването и на кормилното управление обаче ще бъдат различни.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai kona i30 n
0 от 500