IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият модел на Cupra стъпи на пътя

Новата марка тества всъдехода Formentor в реални условия

Първият модел на Cupra стъпи на пътя

Марката Cupra, която разработва високопроизводителни автомобили на базата на Seat, е почти готова да производството на първия си напълно самостоятелен модел - всъдехода Formentor. Той беше изпратен за тестове в реални условия по пътищата на испанския остров Майорка. 

Мястото за изпитанията не е избрано случайно - автомобилът е кръстен на нос Форментор в северната част на острова. Това да първите тестове на всъдехода, чието серийното производство ще стартира през следващата година.

Formentor е построен на същата платформа, на която е и Seat Ateca, но е по-широк и по-нисък. Под капака на автомобила е поставен хибриден силов агрегат, развиващ мощност от 249 к.с. Само на електричество всъдеходът изминава до 50 км.

В основата на хибридната система е 1,5-литров бензинов двигател TSI на VW Group, който работи в комбинация с електромотор и автоматична скоростна кутия с два съединителя. Серийният Cupra Formentor ще се предлага и със стандартни бензинови мотори, както и във версия "мек хибрид" с 48-волтова система.

От гледна точка на дизайна Formentor изглежда доста динамично, като предната му част напомня на Leon, а ярките светодиодни фарове и агресивният заден дифузьор придават на всъдехода спортен вид. В салона ще се появи 10-инчова информационно-развлекателна система и цифров приборен панел.

Снимки: Seat

 

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    фалшивите ауспуфи ги има при много коли, какво се чудиш? Колата все пак е 250коня със спортен уклон - нормално е малко визия да искат да докарат. Такива фалш ауспуфи има на коли с много по-малка мощност ;) . Дишай спокойно..
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    начи да оставим всичко друго настрана, ама откога 1.5 литра двигателче има нужда от 4 АУСПУХА БЕ ?!?!?!?!!?
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста добре изглежда. Ако прилича на нещо съществуващо, то на мен ми напомня Тойота С-HR. С нетърпение очаквам следващи купра модели, които са коли, а не сув, тъй като не го разбирам аз това нещо - "спортен сув". Звучи ми малко като "дебел лекоатлет".
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Много добро ... ( преди 4 години )
    за парите си! Теа отдолу които го сравняват с худай, дето се клати като пиян по пътищата и фиатските недоразумения пак да си помислят, когато Купра-моделите почнат да ги издухват по пътищата!
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    :)))) ( преди 4 години )
    ферментор
  • #4
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Warwicksz ( преди 4 години )
    Фиат мултиплата на 21 век.
  • #3
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Шшшш ( преди 4 години )
    Като ги видя тея пластмасови арки на калниците и ми се драйфа!
  • #2
    15 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    4 Ауспуха на кола с 1.5 литра двигател. Тея от ВАГ нямат срам вече :)
  • #1
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Задницата е от Kia Niro, предницата напомня на кръстоска между Citroen DS 7 и Maserati Levante. Салона е пълен отврад!