IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще пусне 7 кросоувъра до края на годината

Сред тях са две нови версии на флагмана на марката Q8

Audi ще пусне 7 кросоувъра до края на годината

До края на годината компанията Audi ще пусне на пазара цели 7 нови кросоувъра, които досега не са били включени в гамата на марката. Това обяви генералният директор на Audi - Брам Шот, ясно по време на общото събрание на акционерите на производителя от Инголщад.

Първият от тях е компактният Q3 Sportback, който ще трябва да се конкурира с BMW X2.  Първоначално в компанията са имали намерение този кросоувър да се казва Q4, но в крайна сметка германците са избрали за първи път името Sportback за един от представителите на SUV-гамата си.

Този модел ще получи агрегатите на стандартния Q3, от когото ще се различава по силуета си. В гамата двигатели ще влязат бензинови и дизелови турбомотори с обем 1,5 и 2,0 литра, развиващи от 150 до 230 к.с. На по-късен етап ще се появи и хибридна версия, която само на ток ще изминава до 50 км.

Предвижда се и версия RS, която ще бъде оборудвана с 2,5-литров бензинов турбомотор с 5 цилиндъра, развиващ 400 к.с. Този автомобил ще получи спортно окачване и усилена спирачна система.

Останалите кросоувъри, които компанията ще представи през 2019 г., са две спортни версии на всъдеходния флагман на марката Q8 - SQ8 и RS Q8, Q3, а също така Audi SQ3, RS Q3 и RS Q7.  Последният е  e-tron Sportback - купеобразна версия на електрическия модел e-tron.

Снимка: Audi


 

0 от 500