IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите на Audi стават "вегански"

За интериора на моделите на марката няма да се използват животински продукти

Автомобилите на Audi стават

Ясно е, че целевата аудитория на електромобилите са хора, които се отнасят с повишено внимание към защитата на околната среда. Затова производителите на този тип превозни средства започват да разработват редица нови опции, предназначени точно за такива клиенти.

Именно направата на интериора от материали, получени след преработка на рециклирани материали, е една от посоките, в които поемат компаниите. Например, и Volvo, и Audi вече показаха автомобили, чиито интериор е направен от преработена пластмаса и остарели рибарски мрежи, които трябва да се противопоставят на използваната до момента традиционна кожа.

Audi

"Ако помните нашият прототип e-tron GT, той имаше изцяло "вегански" интериор, направен именно от рециклирани материали. Използвахме рибарски мрежи и други подобни материали, за да покаже посоката, в която гледаме да бъдеще", коментира пред изданието Motor1.com мениджърът на проекта Audi e-tron - Мат Мостафаи.

Според него, компанията редовно получава въпроси от потенциални клиенти за възможностите за поява на подобни опции в списъка с оборудване на електромобилите. Затова в Audi усилено работят в тази посока, като изучават потенциала на нови материали, повече от които са напълно екологични.

В компанията все пах отчитат и премиум-статуса на марката и смятат, че материалите не само трябва да отговарят на "зелената" идеология, но и да покриват очакванията на клиентите, което е доста трудно. В Audi са наясно, че няма как да угодят на всички хора, но са на мнение, че бъдещето е именно на "веганските" автомобили, тъй като това е един от начините за опазване на околната среда.

Снимки: Audi

0 от 500