IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi понесе сериозен удар от корейци

Компаният съкращава обемите на производство на електрическия кросоувър e-tron

Audi понесе сериозен удар от корейци

Германският производител Audi е принуден да коригира плановете си производство на електрическия си кросоувър e-tron заради дефицит на литиево-йонни батерии. Първоначално в компанията планираха през 2019 г. да произведат 55 830 единици от модела, но тази бройка е намалена на 45 242.

Според неофициални информации, в Audi са принудени да предприемат подобен ход заради ограничения, които корейската компания LG наложи за доставката на акумулатори. Оказва се, че самите батерии имат "много проблеми", което допълнително ще затрудни производството.

Дефицитът на акумулатори води и до друга промяна в плановете на Audi. През тази година компанията от Инголшад трябваше да започне производство и на версията e-tron Sportback, но сега това се отлага за първото тримесечие на 2020 г.

Електрическият кросоувър Audi e-tron е оборудван с батерии, които осигуряват пробег от 328 км. С помощта на високоскоростна зарядна станция с мощност 150 кВт може да се добавят още 262 км за 30 минути.

Снимка: Audi

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    A B ( преди 5 години )
    Френски смукачи
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Истината е, че нямат печалба от електричките. Ако е обратното и Мерцедес и БМВ щяха досега да лансират по няколко модела.
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тия изпърдеха още преди да са започнали!
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Jezza ( преди 5 години )
    И как точно автомобилите задвижвани само на ток от батерии са бъдещето, след като това се случва още в началото на производстсвото. Не говоря само за Ауди, защото и много други ще имат същия проблем, тъй като производството на батерии е изцяло зависимо от сравнително редки метали идващи от размирни зони като Конго. Искам по чисти автомобили, но някой трябва да внедри иновации в съхранението на енергия, за да може да продължи нормалното развитие на ел. автомобилите.
  • #2
    15 rate up comment 10 rate down comment
    нищо ново ( преди 5 години )
    Както винаги-първо обещават, после отлагат и накрая се отказват, щото няма пазар.VW продават само вурстове и картинки за Bi-Bit.
  • #1
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Някой вярва ли им на тези кр.тени че изобщо ще пуснат електричка освен българските германофило гьотферени.Тесла се произвежда от 2012 а тия само компютърни графики.Закривай!