IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се правят двигателите на AMG (ВИДЕО)

Една интересна разходка из завода в Афалтербах

Как се правят двигателите на AMG (ВИДЕО)

Афалтербах е селище в окръг Лудвигсбург, провинция Баден-Вюртемберг, в Южна Германия, близо до град Щутгарт. С население от само 4501 души в това тихо местенце има само едно прочуто нещо. Там се правят двигателите за най-мощните автомобили с емблемата на Mercedes-Benz, произведени от спортното подразделение Aufrecht, Melcher и Großaspach (AMG).

Заводът е уникален, а за тези, които не могат да го посетят, по една или друга причина, ютюбърът Shmee150 направи специално видео. Самият Shmee150 (истинското му име е Тим) очаква скоро да получи новия си AMG G63, а фабриката в Афалтербах е мястото, където се прави неговият 4-литров V8 двигател с туин турбо.

"Посещението на мястото, където се прави тупкащото сърце на автомобила, винаги е специално, и ние можем да проследим как двигателят се сглобява, включително да се фокусираме върху буталата и турбото - два доста интересни етапа", се казва в описанието на видеото.

В обиколката на завода Тим е придружаван от Ларс Лаукеман, дългогодишен служител на Mercedes-AMG, който демонстрира някои от процедурите при сглобяване на V8 двигателя. Видеото разглежда и разликите между различните AMG двигатели и вероятно ще се изненадате да научите, че всъщност има много такива.

Видео: Shmee150 в YouTube

0 от 500