IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск предрече фалит на Tesla до 10 месеца, ако не се вземат мерки

Лично той поема контрола върху всички разходи, направени от компанията

Мъск предрече фалит на Tesla до 10 месеца, ако не се вземат мерки

Собственикът и генерален директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че производителят на електромобили ще остане без никакви пари до 10 месеца, ако ръководството не вземе сериозни мерки за съкращаване на разходите. Това става ясно от писмо на Мъск до служителите му, което попадна в американските медии.

През първото тримесечие на 2019 г. Tesla загуби 702 млн. долара и допълнително влоши финансовото си положение. Сега Мъск и Зак Киркхорн, който наскоро беше назначен за финансов директор, имат намерение лично да контролират всички разходи на компанията, в това число парите за външни доставки на части и оборудване, заплатите на служителите, техните командировки и други, съобщава The Verge.

През април приходите на Tesla за 2,7 млрд. долара, но в писмото на Мъск се казва, че тази сума ще осигури само 10 месеца на компанията, ако не се вземат мерки. Преди година милиардерът също направи подобно изявление, като тогава призова служителите си да ограничат максимално разходите си. 

По-късно Мъск опрости организационната структура на компанията, като през юни 2018 г. съкрати 9% от персонала, а през януари 2019 г. същото се случи и с още 7%. 

0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе тия са чао бамбини. Каквито и скандали да забъркват дизелови бензинови, няма да ги бъде. Инвеститорите бъркат че някои ще купува технология която е недоразвита и то за много пари. Просто има 1% хора предимно ИТ, които се чудят каква глупост да измислят, но масово хората си купуват нормална доказала се конвенционална кола. Единствено може за градски колички да се взимат електрички. От цялата работа нормалните производители ще излезнат по силни накрая а тия ще отидат в историята като ванкел-а
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ( преди 4 години )