IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотор от Urus за Porsche Cayenne Coupe GT

С 641 конски сили SUV моделът ще има пистови амбиции

Мотор от Urus за Porsche Cayenne Coupe GT

Бъдещият Porsche Cayenne Coupe GT може би ще е версията на Cayenne с най-дългото име, но също така има сериозен шанс да се окаже и най-вълнуващият вариант на спортния SUV.

Porsche показа Cayenne Coupe преди около три месеца в стандартен и Turbo вариант, но купе версията на модела ще има още деривати. За една от тях Джони Либерман от Motor Trend прогнозира, че ще получи означението GT, а с него и 4-литров V8 мотор с две турбини, зает директно от Lamborghini Urus. Предполага се, че мощността за модела на Porsche ще е същата – 641 конски сили, с което Cayenne Coupe GT ще се изравни с Urus, но и с един от най-мощните варианти на Panamera.

Porsche Cayenne Coupe

Либерман цитира „високопоставен”, но анонимен източник от Lamborghini относно трансфера на двигателя, но в същото време от Porsche няма потвърждение за това как ще бъде използвано означението GT при Cayenne Coupе. Много е възможно този вариант да получи добавката GT5, която беше запазена като търговско наименование от Porsche още през 2015 година.

В същото време GT1, GT2 и GT3 се използват ексклузивно при 911, а GT4 е за Cayman, като така се указва и състезателната категория, в която участва пистовата версия на модела.

Очаква се, че GT-версията на Cayenne Coupe да се появи с промени в окачването, по-мощни спирачки и намаляване на теглото на автомобила и в същото време почти да няма промени по дизайна на екстериора.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Заднинаващ ( преди 4 години )
    Безсмислен автОмобил на всеки и ясно че този тежък с управляемост на тухла шлеп е толкова спортен колкого и петролен танкер.