IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Cayenne също мина на 4 цилиндъра

Бензиновият мотор е част от нова хибридна система

Porsche Cayenne също мина на 4 цилиндъра

Марката Porsche има богата история и създаден имидж не само в стила, но и в техническата си част. Основна роля в нея играят мощните мотори, с които са оборудвани моделите на компанията. Сега обаче тя е принудена да се съобразява с условията на пазара и да прави компромиси.

За първия път в историята си големият SUV - Porsche Cayenne, ще се предлата с 4-цилиндров мотор с обем 2,0 литра. Двигателят с вътрешно горене ще работи с електромотор, като моделът ще се предлага под името E-Hybrid.

Porsche Cayenne

Досега, под това название германците продаваха версия на кросоувъра с 3,0-литров бензинов V6 и електромотор, развиващи сумарна мощност от 426 к.с. и 700 Нм. Новият хибриден вариант на първо време ще стъпи на пазара в Китай, където данъците на автомобили с обем на двигателя от над 2,0 литра са много високи.

Porsche Cayenne

Мощността на хибридния Cayenne с 2,0-литов бензинов двигател и електромотор е 386 к.с. и 600 Нм. Акумулаторната батерия е поставена в багажника, като осигурява пробег само на ток от 50 км, както и развиване на максимална скорост от 140 км/ч.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Волво ( преди 5 години )
    И на джиповете на Волво двигателите са по 2 литра - и бензиновият, и дизеловият.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Шакарон ( преди 5 години )
    4 цилиндъра за такава малка кола, абсурд, много са, пуснете я на 2 или най-добре на 1 цилиндър. Пък ако няма да се товари толкова, може да се сложат 2 роба да я теглят.