IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако кръстосаш X6 и Cayenne?

Отговорът дава китайската фирма Bordrin със своя кросоувър

Какво се случва, ако кръстосаш X6 и Cayenne?

Въпреки отсъствието на мощен концерн зад гърба си китайската фирма Bordrin има сериозни шансове да се утвърди на пазара. Тя е основана от инженера Хуан Си Мин, който в продължение на 15 години е живял в САЩ, където е работил за Ford и General Motors.

След завръщането си в Китай той получава подкрепата на инвеститори, благодарение на което Bordrin вече строи собствен завод с капацитет 100 000 коли на година. Той обаче ще бъде готов след време, а дотогава компанията ще използва производствените мощности на концерна FAW, като продажбите на първия модел - кросоувъра iV6, трябва да стартират догодина.

Технически автомобилът може и да се добър, но дизайнът му определено е провал. Този, който е рисувал кросоувъра, не е проявил никакво творчество, а просто е кръстосал  Porsche Cayenne и BMW X6. И резултатът е ужасен.

Вторият модел - iV7, е концептуален и се е получил доста по-добре. Той е с по-големи размери (дължина от 4,9 метра срещу 4,7 при iV6), но е на същата платформа. На по-късен етап компанията обещава да предложи и трети модел - компактно крос-купе.

Засега от Bordrin не съобщават техническите характеристики на двата кросоувъра, освен че ще се задвижват с електричество. За по-малкия се знае, че ще получи батерия с капацитет 90 кВт/ч, която ще осигури пробег от 600 км. При "седмицата" пробегът ще е 700 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 5,8 секунди.

Снимки: Auto.Mail

0 от 500