IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да не повярваш: Депутатите със скромни електромобили

Народното събрание закупи три компактни плъг-ин хибрида вместо традиционните лимузини

Да не повярваш: Депутатите със скромни електромобили

Свикнали сме да свързваме българските депутати най-вече с големи и скъпи черни лимузини. От днес обаче Народното събрание има в автопарка си и три компактни кросоувъра с електричество задвижване.

Парламентът закупи плъг-ин хибридите Kia Niro с частична субсидия от Националния доверителен еко фонд, който има специална схема за насърчаване на администрацията и местните власти да търсят по-екологични транспортни средства. Заедно с трите автомобила Народното събрание се сдобива и с две зарядни станции.

Плъг-ин хибридите Niro се задвижват от 1.6-литров бензинов двигател, съчетан с електромотор. Максималната мощност е 141 конски сили, като колата може да измине до 49 километра само на електричество, измерено според новия тестови цикъл WLTP. При редовно зареждане на батерията емисиите на хибридното Niro са едва 31 грама въглероден диоксид на километър.

Обществената поръчка бе обявена от парламента в края на миналата година с прогнозна стойност 162 500 лева без ДДС. Според документите е постъпила оферта от само един кандидат - "Киа Моторс България", на стойност 151 980 лева без ДДС. С включено ДДС Народното събрание ще плати по 60 792 лева на автомобил.

 

 

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сега погледнах цените, оказа се, че 60K лева с ДДС е цената, за най-високото ниво на оборудване. Уж да не са скъпи, ама ако може от най-скъпите. Депутатска им работа!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Eдна кола излиза 60 000 лева с ДДС, както си пише съвсем ясно. Ти как ги докара до 200 бона :D
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво да не повярваме, една кола излиза над 200 бона с ДДСто, кое му е скромното уважаеми редактори?
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бръм ( преди 4 години )
    Поредното доказателство имало едни пари от един фонд да се усвояват.... Ефект нулев..... Нещо като саниране по европейска програма... Когато продадат колите и имат на велосипеди като в други държави или на минимум Дачия, тогава ми пишете скромни коли.... Щото за 151 000 лева, бая Дачия или GW можеха да купят....
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    NoKiaа за толкова пари можеха кУлилета да купят
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За тези незнам, но специано за Киа Ceed на полицаите, това наистина си беше добра оферта. За някъде 24К беше офертата и то официално в сайта за вече последни бройки от отиващата си тогава предишна генерация.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Шакарон ( преди 4 години )
    Дали се досещате кой държи официлания представител на Киа - Пеевски. По същата причина и новите коли на куките са Киа.