IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW няма да става акционер в Daimler

Германските гиганти развиват съвместни проекти за стотици милиони евро

BMW няма да става акционер в Daimler

Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер обяви, че компанията няма планове да става акционер в Daimler, въпреки че двете фирми продължават преговорите си за задълбочаване на съвместното развитие на автономни возила.

Очакванията бяха за малък пакет акции, но Крюгер категорично отрече такава възможност.

BMW и Daimler градят общи планове за съвместна дейност при мобилните услуги, съвместно развитие на компоненти и развитие на технологии за автономни возила.

Изявлението на Крюгер дойде след обявяването на резултатите на BMW за първите три месеца от годината, през които оперативната печалба на компанията е спаднала с 78% до 589 милиона евро въпреки по-големите продажби. Но компанията е отделила много повече пари за инвестиции и заделила 1,4 милиарда евро резерви, като парите може да отидат за глоби и други санкции.

Европейската комисия обяви през април, че германските автомобилни производители са заплашени от големи глоби заради обединените си действия в областта на манипулиране на резултатите от тестовете за вредни емисии на колите им. От BMW отричат да са участвали в такава дейност и отхвърлят обвиненията.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На теб е нормално да ти мирише навсякъде, устата ти е под носа.
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немчугите в едно гърне пър.дят и това се знае от всеки с поне малко автомобилна култура. Имат си картели за всичко и си правят задкулисните договорки, както си искат. И държавата им удря по едно рамо, нещата, ако се разсмърдят. А те винаги смърдят, ако е намесена немска фирма. Факт!