IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Lamborghini разкри какво готви марката

Италианците се отказват от втори SUV, но ще развиват хибридните технологии

Шефът на Lamborghini разкри какво готви марката

Първите два хибридни модела на Lamborghini ще се появят съвсем скоро, като това ще бъде версии на Urus и Aventador, разкри техническият директор на италианската марка Маурицио Реджиани пред Auto.Mail.

"Съвсем скоро Lamborghini ще предложи хибридни Urus и Aventador. Първи на пазара ще се появи Urus, тъй като при него внедряването на новия агрегат ще е по-лесно заради голямото пространство. С Aventador нещата са по-сложи, тъй като при спортния автомобил всеки допълнителен килограм е проблем. Мога да кажа обаче, че това ще бъде хибрид, който се зарежда от мрежата", обясни Реджиани.

Босът на Lamborghini допълни, че компанията му продължава да си сътрудничи активно с Масачусетския технологичен институт именно за създаване на хибриди и електромобили. В момента се работи върху създаване на суперкондензатори с голям капацитет, които ще могат да събират енергия, след която да я връщат в задвижващата система.

Lamborghini Urus

"Засега все още нямаме продукт, който да поставим на серийни автомобили, но се надявам, че ще измислим нещо фантастично. Сигурен съм, че се движим в правилна посока и скоро останалите производители на суперколи ще трябва да се равняват по нас", категоричен е Реджиани.

Топ-инженерът разкри, че в компанията му са се отказали от пускането на втори кросоувър, въпреки търсенето на подобни модели. В Lamborghini ще се съсредоточат върху развитието на Urus, който ще получи съвсев скоро нови версии. Една от тях ще бъде високопроизводителен хибрид.

"Urus е неверятен автомобил. Когато се появи "Айфон", хората се редяха пред магазините, за да си го купят. Същото се получава и сега с Urus - интересът е огромен. На мен непрекъснато ми звънят познати и приятели, които искат да им помогна да си купят колата. Това показва, че правилният автомобил се е появил в правилното време от правилния производител и е насочен към правилните хора", каза още Реджиани.

Lamborghini Urus

Той също така отхвърли възможността, компанията му да започне да произвежда безпилотни коли. Според Реджиани, автомобилите на Lamborghini се купуват с една цел - хората да ги карат и да се наслаждават на това. Затова и безпилотните автомобили противоречат на идеологията на марката.

"Емоциите са за хората, а не за компютрите. Затова и няма да има безпилотно Lamborghini, но ще има редица нови системи, които ще помагат на водача и ще му позволят да се чувства още по-добре зад волана на нашите коли", категоричен е Реджиани.

Снимки: Auto.Mail

0 от 500