IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Lamborghini предлага само автоматици

VW Group не може да осигури механични предавателни кутии за италианците

Защо Lamborghini предлага само автоматици

Lamborghini би искала да предлага на своите клиенти модели с механична предавателна кутия, но в момента това е невъзможно. Признанието е на боса на марката Стефано Доменикали, който потвърди, че в рамките на гиганта Volkswagen Group няма такава трансмисия, която да бъде развита или преработена, за да бъде използвана от Lamborghini.

Доменикали потвърди, че механичната трансимисия, която е била подходяща за Huracan вече е свалена от производство и „съживяването” й би било твърде скъпо. Същото важи за инвестициите, необходими за създаването на изцяло нова механична трансмисия, способна да поеме натоварванията, идващи от моторите, използвани от Lamborghini.

Същото е и положението и при Aventador – моделът е в такава степен уникален, че във VW Group просто не съществува трансмисия с такива размери, която да се използва в този модел. Отделно от това, още преди 5 години данните от продажбите на Lamborghini показваха, че клиентите на марката не си падат особено по коли с механични скоростни кутии.

Покрай историята с трансмисиите Доменикали обясни, че в Lamborghini обмислят лансирането на сериозен офроуд модел в духа на някогашния LM002. Той, за разлика от Urus, ще може да осигурява и по-качествени офроуд изживявания на собствениците си.

И накрая, Доменикали, който преди да оглави Lamborghini беше шеф на тима на Ferrari във Формула 1, обясни, че гамата модели на марката ще се допълни с още един автомобил. Сега Lamborghini предлага „базовия” Huracan, Aventador и Urus, а към тях ще се добави Gran Turismo модел с 2+2 места.

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Не автомат чедо !!Робот с 2 съединителя ,а това е нещо съвсем друго!!!!
  • #3
    9 rate up comment 15 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Не че имам пари за такава кола, но за мен 90% от удоволствието от шофирането умира когато говорим за автоматик. Натискаш *** и се крепиш за геврека, да не паднеш.. голям кеф, няма що.Да, автоматика е по-бърз при смяна на предавките и си има своите плюсове в градски условия, но тук говорим за кеф... това не е кола, с която да идеш до магазина.
  • #2
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Login ( преди 4 години )
    Излиза на показ некадърността на ваджайните...
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Не е проблем да се направи ръчка за тия коне НО!!! Коя ръчка ще превключва с времето на робот с 2 съединителя и коя ръчка ще дава опции като Лаунч Контрол и тн.