IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini ограничава производството си за 2020 г.

Компанията ще пусне на пазара 8000 коли, половината ще са Urus

Lamborghini ограничава производството си за 2020 г.

За 2020 година производството на Lamborghini ще бъде ограничено на 8000 коли, обяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Стефано Доменикали пред Car Advice. Това изявление се оказа изненада за анализаторите, като веднага се появиха коментари, че на практика развитието на марката при управлението на Доменикали, който преди това беше шеф на тима на Ferrari във Формула 1, е останало встрани от фокуса на медиите.

Само за справка – през 2010 година Lamborghini отчете 1302 продажби, а Ferrari – 6461 продадени коли.

Миналата година Lamborghini счупи всички рекорди в историята си и обяви увеличение с 51% на продажбите, до 5750 коли.

Таванът на производството трябва да обслужи други две много важни цели на Lamborghini – колата на италианската марка трябва да запазят своята ексклузивност и освен това, да не се допусне срив на цените на моделите, предлагани „втора ръка”.

Доменикали поясни, че планът за 2020 година е половината производство на Lamborghini да е отделено за Urus, две трети от другата половина – за Huracan и останалата една трета – за Aventador. Това му изказване е корекция на плановете, които Доменикали сподели през ноември миналата година, като поясни пред Automotive News, че в краткросрочен план целта е да се постигнат 4500-5000 продажби на Urus в световен мащаб.

 

0 от 500