IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus срещу Tesla Model X P100D на пистата (ВИДЕО)

Двата кросоувъра се надпреварват при ускорение на ¼-миля

Lamborghini Urus срещу Tesla Model X P100D на пистата (ВИДЕО)

YouTube-каналът DragTimes организира надпревара между кросоувърите Lamborghini Urus и Tesla Model X P100D. Двете машини се надпреварваха на класическата драг-дистанция от ¼-миля (402 метра) на пистата Palm Beach International Raceway във Флорида.

Lamborghini Urus срещу Tesla Model X P100D на пистата (ВИДЕО)

Моделът Lamborghini е считан за най-бързия кросоувър на света, като е оборудван с 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент. По документи той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, но независими измервания показват, че Urus е още по-бърз – 3,2 секунди. Максималната му скорост е 305 км/ч.

Съперникът – електрическият Tesla Model X P100D, разчита на два електромотора със сумарна мощност 773 к.с. и 967 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.



Снимка и видео: DragTimes

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Теслите НЕ са спортни, нито пистови коли и пак дръгелите с/у тях до 200 издишат-аха-аха да изскочи буталото и да види кой кара колата :D Виж Roadster II е друга бира и там няма стигане до 300. Има спортни ел. коли като Rimac, Drayson, NIO EP9, Quimera AEGT и мн.др. Този джип срещу коя да е от тях е на 2 кафета време назад на обиколка... Къде ще сравняваш ти векторна тяга 4x4 100пъти в секунда с кошник? Безнадеждна работa ...
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    ...ee баце,ко да прайш..тия от депото ватманете са така..Уруса си е Урус ,топ клас и дизайн и техника.Онова е вагон..от точка А до точка Б.И то по наблизо.А и кой реши че тостера е СУВ,..един седан с по голям обем.По тази логика и Шаран-а е СУВ,мухаха..абе..пародия
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Настройките на Теслата ало Скрабаджията!!!Един чип на Уруса за 15 мин и Тоя Тостер повече никога няма да види Ламбото.А при Тесла надстройка = самозапалване!
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    ..СкраП-аджиооо...бегом у 3 клас.Ти гледай да пипнеш поне дипломка за висшу..че таз теслика има да я гледаш само.КПД щел да сравнява божееее....ей таа джендерия е заразна бре..
  • #18
    2 rate up comment 4 rate down comment
    aafa ( преди 5 години )
    Няма никакъв шанс кошник с вътрешно горене пред новата технология! Само сравни КПД на единя и другия двигател и ще разбереш защо! Ако и пипнат настройките на Теслата и тва с големия ауспух е отишло за скраб :)))
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Пак не проумявате, че сборната мощност на електромоторите не е максималната на Модел х, защото пикана на двата електромотора е по различно време. Предната и задната предавателна кутия са с ралично число.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    И двете машини са страхотни но сравнението със чисто новичкия и свеж Урус Тесла губи личат си годините.Това е то единственото място 1/4 миля след нея нещата стават груби.И да 650 бензинови коня са повече от 773 електрически!
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като си купите по един урус тогава пишете.Много го хвалите тук, ама май дори не сте го виждали.
  • #14
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Хайде бе ( преди 5 години )
    Сега уруса струва 2 пъти повече от модел х.Ако Модел х беше 2 пъти по-скъп от уруса щеше всякак да го прави смешен не само на 1/4 миля.
  • #13
    10 rate up comment 9 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Dido., *** то турлея 2 обиколки на Шлайфето не може,преграва пустиняка и дотам.Нека си е електричка,нека си я карат джендърите *** що рекламират съревнования с истински автомобили.