IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как би изглеждал Mercedes-Benz W115 през 21-ви век

Icon E Concept придава съвременен облик на емблематичния седан

Как би изглеждал Mercedes-Benz W115 през 21-ви век

Седанът Mercedes-Benz W115 е един от най-емблематичните модели на германската марка, произвеждан в периода 1968-1976 г. Той обаче вече е част от историята, която благодарение на автомобилния дизайнер Давид Обендорфер за момент се възражда в съвременна интерпретация.

Давид е нарекъл своя проект Icon E Concept. В основата му лежи съвременната Е-класа. Въпреки познатата база на автомобила, концепцията е получила каросерия и интериор, които кардинално го отличават от всеки модел, произведен в днешно време от германския концерн.

Icon E Concept буквално абсорбира най-разпознаваемите елементи на W115, като им придава съвременен облик. Например, автомобилът има масивна хромирана предна решетка и чифт вертикални фарове, подобни на W115, но с по-квадратна и по-агресивна форма.

За оригиналния W115 също така напомнят джантите с комбинация от хромирани елементи с централна част в цвета на каросерията. Задната част на автомобила също много наподобява на W115, но отново е прехвърлена в 21-ви век с някои значителни промени.

В интериора може да се забележат същите сдвоени екрани на цифровия контролен панел и мултимедийната система, като в серийната Е-клас. Интериорът е станал много по-прост, а воланът е в ретро стил.

Има ли шанс този проект да се появи на бял свят като истински автомобил? По-скоро нула, но както се казва, няма невъзможни неща. През 2016 г. например някой си поръча да му бъде направен уникален Mercedes-Benz S600 Royale, който идеологически е много подобен на Icon E Concept.

0 от 500