IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И през март Tesla Model 3 е на върха в Европа

Електрическият седан отново изпревари от BMW, Audi и Mercedes-Benz на тяхна територия

И през март Tesla Model 3 е на върха в Европа

Tesla Model 3 е най-продаваният премиум-автомобил от среден клас в Европа, изпреварвайки Mercedes C-Class, BMW 3-Series и Audi A4 на тяхната утвърдена територия, показват данните на агенция JATO Dynamics.

През третия месец на годината от американския електрически седан са продадени 15 555 бройки. Така Model 3 е №1 по резултати в Норвегия, Швейцария и Холандия, като специално в скандинавската държава има пазарен дял от 29%. Благодарение на него, Tesla се изкачи до 25-о място при марките на Стария континент за март, изпреварвайки Lexus, Jaguar и Alfa Romeo.

Любопитното е, че Tesla все още не е започнала да продава Model 3 на всички пазари в Европа. Доставките във Великобритания, например, ще стартират едва в началото на юни. А Обединеното кралство е един от ключовите пазари на електрически автомобили, което показва, че продажбите на американската марка тепърва ще се увеличават.

Успехите на Model 3 обаче водят до драматичен спад на търсенето на другите модели на Tesla. При Model S спадът е със 72% - до 787 единици, което доведе да загуба а преднината, която луксозният седан имаше пред Mercedes S-Class.

При кросоувъра Model X също се отчита сериозно намаляване на продажбите - с 52% до 874 единици.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Падат те ама пак са по-големи от а хАуди Мерк и Бмв.Бтв немците нямат шанс ясно е на всички че ДВГ умря а къде са немските електеички на фотошопове като и руските ракети.Пропаднали пиянски нации!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не знам е премиум но и да не е цената отговаря на класа за 44.5К евро има ускорение от 5.6с до 100 като се има в предвид че е по-икономично от дизел
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Същевременно продажбите в САЩ падат, а загубите се трупат. Е халал да му е на друсаняка "първото" място ;)
  • #2
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тесла и премиум ще падна
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Не бе те фалират бе юрууууууш на Гоуфо сел.нино!Немецо го е Умислиль фон Браунн топлата вода открил Америка фалирааа!