IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И през март Tesla Model 3 е на върха в Европа

Електрическият седан отново изпревари от BMW, Audi и Mercedes-Benz на тяхна територия

И през март Tesla Model 3 е на върха в Европа

Tesla Model 3 е най-продаваният премиум-автомобил от среден клас в Европа, изпреварвайки Mercedes C-Class, BMW 3-Series и Audi A4 на тяхната утвърдена територия, показват данните на агенция JATO Dynamics.

През третия месец на годината от американския електрически седан са продадени 15 555 бройки. Така Model 3 е №1 по резултати в Норвегия, Швейцария и Холандия, като специално в скандинавската държава има пазарен дял от 29%. Благодарение на него, Tesla се изкачи до 25-о място при марките на Стария континент за март, изпреварвайки Lexus, Jaguar и Alfa Romeo.

Любопитното е, че Tesla все още не е започнала да продава Model 3 на всички пазари в Европа. Доставките във Великобритания, например, ще стартират едва в началото на юни. А Обединеното кралство е един от ключовите пазари на електрически автомобили, което показва, че продажбите на американската марка тепърва ще се увеличават.

Успехите на Model 3 обаче водят до драматичен спад на търсенето на другите модели на Tesla. При Model S спадът е със 72% - до 787 единици, което доведе да загуба а преднината, която луксозният седан имаше пред Mercedes S-Class.

При кросоувъра Model X също се отчита сериозно намаляване на продажбите - с 52% до 874 единици.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-добре напушен изследовател и бизнесмен, който променя света, отколкото кибичещ друсан кебап. В исторически план, разликата между великия изобретател и тъпира, е че единият е ползвал всевъзможни опиати, а другият е маал само дюнери.. Но един илитерат няма как да го прочете тва
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Немците са аут и това е очеваден факт!Навсякъде им се сриват печалбите и са на минус не знам какво продават и къде.Тва че немската полиция и пощи ги купуват не значи нищо!
  • #13
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    1во до ***, който ме споменава - чети бе илитерат коментирал съм далеч преди ти да изпълзиш да мърсиш пейзажа! 2ро тия премиуми дето *** на друсаното африканче ги правело смешни реализират по няколко милиарда печалба евраци на година - друсания измамник реализира по няколко милиарда загуби. Аре у лево и фатай кабеля да се зареждаш!
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Големите нищо няма да пуснат сега четох че Франция и Германия щяли да правят общ завод за батерии това което те обмислят Мъск вече го прави с гигафабриката.Самите електрически Рена са с батерии ЛГ а Рено притежават Самсунг не знам как ще се откажат от корейски батерии а немците с батериите са наникъде.Нещо не ги виждам японците сами си правят батериите както и Тесла.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 4 години )
    Нормално! Като побъркаха европейския пазар с разните псевдоекологични забрани които уж предстоят! 2019 се очертава най-слабата за продажбите на нови коли в Европа от 10 години насам! Скоро всичко ще се регулира всички като пуснат електрички и почне пак голямата жътва! Ако някой си мисли, че нещо се прави с идея екология, жестоко греши! Всичко е потребителя да бъде принуден да купува! И не случайно всичко се отлага докато големите са готови да пуснат масово електрички!!!
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла ги прави диви и щастливи немските "премиуми".
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Една малка фирма прави смешни три големи производителя ...
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Фактическия пак е препил да му обясня че след 20 години "големите" от ранга на Фау Ве няма да съществуват!
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    за увредените от използване на рено ДВГ било умрело! Нищо, че в световен мащаб колите с такъв двигател са над 95% и ще са доминиращи поне още 20 години! Време предостатъчно големите марки да се преустроят на електрички, когато и акумулаторите няма да свършват след 10-на минути по-здраво каране.
  • #6
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    Тия наркомани печалба имат ли?Или само със субсидийки ще карат.