IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla загуби още 700 млн. долара

За 15 години в автомобилната индустрия компанията на Мъск е на "червено" с 6 млрд.

Tesla загуби още 700 млн. долара

Загубите на компанията Tesla за първите 3 месеца на 2019 г. са 702 млн. долара, съобщава NBC, като уточнява, че това е един от най-лошите резултати за тримесечие през последните 2 години.

В ръководството на производителя на електромобили също не крият разочарованието си, като финансовият директор на Tesla - Закари Къркхор, призна, че изминалите 3 месеца са един от най-трудните периоди в историята на компанията. А причините за него са съкращаване на производството и продължаващите проблеми с доставката та вече готовите електромобили.

Като цяло, продажбите на Tesla за първото тримесечие са паднали с 31%. Заради трудностите с логистиката, които от компанията определят като "непредвидени проблеми", до 31 март са доставени на крайни клиенти едва половината от поръчаните автомобили.

Експерти изчисляват, че за 15-те години, откакто Tesla влезе в автомобилната индустрия нейните загуби са над 6 млрд. долара. Това обаче не пречи на ръководството на компанията да проявява оптимизъм. Илон Мъск и екипът му вярват, че до края на годината ще успеят да произведат между 360 000 и 400 000 автомобила, а ако китайският завод заработи, бройката ще скочи до 500 000.  

"Единственото, за което може да ни критикуват, при това с право е, че невинаги спазваме сроковете. Аз и екипът на Tesla обаче усилено работим върху това", коментира главният изпълнителен директор на компанията в Twitter.

Снимка: Tesla

 

 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Стан ( преди 4 години )
    Вижте и други фирми имат спад напродажбите/мерцедес,фиат и .....
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    До този с тирето по средата. Лаеш до умопомрачение едни и същи отегчителни небивалици като куче срещу лавина, бият ти минуси, но не се отказваш. Лика прилика сте си с Елън, ти затва си му най-големия почитател на света. Бас ловя, че ти е отказал автограф и затва си толкова нахъсен. Толкова много труд при това безплатно! Мязаш ми на активист от Ленински съботник хахахахааа
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Брей... друсаното африканче и нагло на всичко отгоре бе! Той беше този, дето в края на 2018 като излезе на печалба и то от някаква финансова врътка, а не от продажби каза "Обещавам никога повече да не работим на загуба"... 3 месеца по-късно близо 1 милиард вътрешно! Освен това и продажбите падат особено на С и Х моделите, които имаха по-висок марж на печалба, освен това плати почти още милиард по облигации та и кешовите наличности паднаха... обаче наглеца продължава да реве дайте още пари :)
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Край америка фалираа юруш на кл.зета Гоууууф до краят на годината с вградено безплатно биде!
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    RD ( преди 4 години )
    Тоя е по-зле от бай Тошо!