IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци превърнаха Dacia Duster в брутален всъдеход

Доработката на Delta подобрява оф-роуд способностите на румънския модел

Германци превърнаха Dacia Duster в брутален всъдеход

Германското ателие Delta нашумя с доработките си на VW Amarok, а сега е подготвило свой пакет за Dacia Duster 4x4. Идеята е SUV-моделът не само да изглежда по-впечатляващо, но и да предлага по-добри оф-роуд възможности.

Шасито на автомобила е повдигнато с 30 мм, като му е поставен и предпазител с дебелина 5 мм. Той защитава двигателя и трансмисия от остри скали, корени на дървета и други твърди предмети. 

Delta Dacia Duster

За по-добро сцепление, моделът е оборудван с гуми BF Goodrich с размери 215 /70, поставени на 16-цолови джанти. Ако теренът стане прекалено хлъзгав, водачът има на разположение лебедка, скрита зад предната броня. Предна част на каросерията е покрита и с неръждаема стомана, която отговаря на стандартните за защита на пешеходците.

Другите подобрения, предлагани от фирмата са, допълнителни предни светлини, закачени на решетката на радиатора, LED-фарове, багажник на покрива. Естествено, всичко се доплаща, което до някъде ще разбие представите за Dacia като достъпен модел.

Джантата заедно с гумата струва 1790 евро, багажникът - 798 евро, а комплектът за повдигане на окачването - 450 евро. Лебедката, която може да тегли до 2 тона, е оценена на 1178 евро, а цената на допълнителните светлините варира от 264 до 500 евро. За LED-фарове се струват между 300 и 949 евро в зависимост от мощността им.

Снимки: Delta

 

 


 

0 от 500