IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault одобри пикап на базата на Dacia Duster

За проекта ще помага компанията за каросерии Romturingia

Renault одобри пикап на базата на Dacia Duster

Новата Dacia Duster ще се превърне в пикап, след като копания-майка - Renault, одобри проекта. Това разкри изпълнителният директор на Renault Румъния - Хаким Бутера, в интервю за изданието „0-100“. По думите му, новият пикап Duster ще бъде създаден основно за работни цели.

За да се осъществи проекта, техническият център на Renault в град Титу ще работи с компанията Romturingia, която е специализирана в производството на автомобилни каросерии. Това няма да е първото сътрудничество между двата производителя, тъй като предишния пикап на Duster, лимитиран в само 500 бройки, бе резултат именно от подобно коопериране.

Към момента не са известни подробности за бъдещия пикап, но се предполага, че за него ще бъдат достъпни два двигателя, а именно 1.5- литровият дизелов dCi и 1.3-литровият бензинов TCe. Не е изключено в оборудването да бъде включена и система за задвижване на четирите колела.

Очаква се, новата версия на Duster да бъде достъпна на пазара през второто тримесечие на сегашната година. Освен нея, от Dacia обмислят, да покажат още три нови модела до края на 2019 г.

0 от 500