IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M8 върти обиколки на Северната дъга (ВИДЕО)

Спортният модел постепенно се разделя с камуфлажа си

BMW M8 върти обиколки на Северната дъга (ВИДЕО)

Една от най-очакваните новина на годината - мощното купе BMW M8, беше забеляна да върти обиколки на пистата "Нюрбургринг". Засега не е ясно кога ще се състои премиерата на модела, но най-вероятно няма да ни се наложи да чакаме дълго, тъй като тестовите прототипи вече са с все по-малко камуфлаж.

В момента топ-версиите на модела са дизеловото BMW 840d и бензиновото 850i xDrive. За тези, на които това им се струва недостатъно, баварците ще пуснат чистокръвен М-вариант, който ще получи някои от детайлите на 850i xDrive. Това са карбонов покрив и спойлер, под който са разположени 4-те тръби на изпускателната система.

BMW M8

Предният спойлер също прилича на този, който се използва при версия 850i, но е с по-големи размери. Явно е, че отпред автомобилът няма да се отличава кой знае колко, но все пак се вижда, спирачните апарати също са по-големи.

Под капака на BMW M8 ще бъде поставен 4,4-литров V8 мотор с две турбини, като засега няма яснота за неговата мощност. Предполага се, че той ще развива поне 600 к.с. (с толкова разполага и BMW M5). При версията M8 Competition този показател ще достигне 630 к.с.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500