IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S се взриви на паркинг (ВИДЕО)

Компанията на Мъск започва разследване на инцидента

Tesla Model S се взриви на паркинг (ВИДЕО)

В една от социалните мрежи в Китай - Weibo, се появи видео със самозапалила се и изгоряла Tesla Model S. На видеото се вижда как първо под електромобила се появява дим, след това лифтбекът се взривява и започва да гори.

Инцидентът се е случил в подземен паркинт в Шанхай, като няма пострадали. Веднага след излъчването на записа по няколко телевизия, ръководството на Tesla обяви, че е сформирало специален екип от експерти, които заминават за Китай, за да разследват инцидента.

Специалистите ще работят заедно с местните власти и ще се опитат да намерят причините за внезапното запалване и изгаряне на електромобила. 
"След като разбрахме за инцидента в Шанхай, веднага изпратихме хора, които да проверят какъв е случая. Свързахме се с нужните отдели за да разберем по-добре ситуацията, написаха от Tesla в официалния си профил във Weibo.

Това е поредния инцидент с Tesla Model S. През февруари кола от модела катастрофира в Маями, като след удара блокира вратите, и водачът не можа да излезе и изгоря.

Видео: YouTube 


 

0 от 500
  • #13
    39 rate up comment 1 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    Как така един Нисан Лийф не се е запалил ами все Тесла...
  • #12
    35 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    естетсвено , че в Китай ще се случаи тая работа. Сега очаквам китайските власти да забранят да се продава Тесла и от компанията да платят високи глоби. Ще действат типично по хамерикански китайчетата. Нали са в търговска война със САЩ. Ще сме свидетели на още много подобни подливания на вода. Това разбира се не омаломажава факта, че Тесла трябва да работят по отношение качество и безопасност и че колите им имат проблеми, но те не са повече от тези на всеки един друг автомобил.
  • #11
    36 rate up comment 1 rate down comment
    ТеслЪ ( преди 4 години )
    Няколко часа по-късно се самозапалва и един модел Х в САЩ и то за втори път, но през февруари са го загасили и отремонтирали. Сега вече няма как да го отремонтират:)))
  • #10
    39 rate up comment 0 rate down comment
    Гого ( преди 4 години )
    Марки много, обаче само за запалени Тесли четем. На бай Мъск технологията за 3%кобалт(но повече никел) вместо 8-10% може би има значение все пак. Точно кобалта има отношение към стабилността на катода...по спомен и без претенции за професионално мнение.
  • #9
    36 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Икономическа война по китайски.Коли с АГУ, електронни цигари, лаптопи, телефони - имат по-висока честота на взривяване. Просто при тях не е новина, а статистика.
  • #8
    44 rate up comment 1 rate down comment
    Преди няколко години ( преди 4 години )
    На един познат фабрично ново, в гаранция Рено Сценик RX4, на 4000км се обърна на магистрала Тракия поради дефектен спирачен диск. Загинаха хора... Представителят на Рено беше осъден на сериозна глоба, но предпочете да фалира вместо да плати.Разбира се никой нищо не написа, а Рено ни лук яли, ни лук мирисали ...
  • #7
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Явно Тесла е решила да се справи с конглокенцията по един ило друг начин:)))))явно първи са Ауди хохохо
  • #6
    40 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво да разследва ?! Те и Самсунг разследваха...Само дето батериите на телефоните са по-малки, та и поразиите са по-малки. Най- много, разследването да стигне до извода, че електрическите коли са за ***
  • #5
    42 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    ааа това за Реното е много яко :-)))))
  • #4
    40 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Споко от Адак казаха че дизела е чисть не причинява рак и сърдечни заболявания както и респираторни.Юруш германофилчета на дизель.