IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа кросоувър на ток

X-NV Concept ще стане база за серийния електромобил XR-V

Honda показа кросоувър на ток

Главната новина на щанда на Honda на международното автомобилно изложение в китайския мегаполис Шанхай бе концептуалният кросоувър на ток X-NV, която е прототип на сериен модел за китайския пазар.

Концептът е разработен съвместно от Honda Motor China Technology и Dongfeng Honda. X-NV се базира на модела XR-V, който е китайският еквивалент на кросоувъра HR-V, произвеждан от Dongfeng Honda за местния пазар. Концептуалният X-NV Concept се отличава от серийния XR-V по различния дизайн на предната и задната част, както и по сините декоративни елементи.

Honda X-NV Concept

Въпреки факта, че интериорът на автомобила бе надеждно скрит от любопитните очи със силно тонираните си прозорци, външният вид изглежда доста придвижен от гледна точка на промишленото производство. Очаква се масовото производство на първия електромобил на Dongfeng Honda за китайския пазар да започне през втората половина на тази година.

Honda не предостави никаква информация за X-NV Concept. Може да се предположи, че електрическият кросоувър ще получи същия двигател, който се използва на модела Everus VE-1, друг електромобил, построен на базата на Honda HR-V за китайския пазар. Той се произвежда от съвместното предприятие Honda-GAC. Everus VE-1 се задвижва от електромотор с мощност 161 к.с. и 280 Нм максимален въртящ момент, който черпи ток от батерия с капацитет 53,6 кВтч. Батерия с подобен капацитет - 55 кВтч, се използва от седана Tesla Model 3 във версиите Standart и Mid Range.

Honda X-NV Concept

Както Everus VE-1, така и Honda X-NV са важни стъпки за Honda при изпълнението на плана на компанията за електрификация на моделната линия за китайския пазар. По-специално, до 2025 г. там се планира да бъдат пуснати над 20 различни електрически модела. Също така от 2020 г. компанията смята да предложи в Китай семейство от плъг-ин хибриди. Сред моделите на бранда, показани в Шанхай, пък бе също така миниванът Odyssey Hybrid, чиито продажби в Китай ще започнат в края на април.

Снимки: Honda

0 от 500