IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda и Hino се присъединиха към Toyota

Двете компании ще инвестират в мобилни транспортни услуги

Honda и Hino се присъединиха към Toyota

Компанията Honda и производителят на товарни автомобили Hino обявиха, че се присъединяват към мобилната марка Monet, създадена от концерна Toyota и японската инвестиционна фирма SoftBank.

Honda и Hino вече са платили 2,27 млн. щатски долара за дялове от по 9,998% в Monet. Сега Toyota притежава 39,802%, а SoftBank - останалите  40,202%. Последната разполага с пакет акции и от други компании, в това число 17,5-процентов зя от Uber. Освен това, компанията е ключов инвеститор в GM Cruise - самостоятелна фирма в концерна General Motors, а също така се готви да вложи пари и в автономното подразделение Uber.

Според генералния директор на Monet - Дзюнити Маикава, присъединяването на Honda и Hino ще донесе сериозни ползи на проекта. Благодарение на автобусите и камионите на Hino може да бъде набрана огромна информация за пътниците и обектите край техните маршрути, а Honda ще участва с данните от своите леки коли. Така платформата на Monet ще бъде разширена значително. 

Идеята на проекта е предлагането на широк спектър от мобилни услуги в областта на транспорта, като едновременно с това се цели повишаване на безопасността на автономните системи, както и на удобството на хората, които ги ползват.

0 от 500