IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford спира още един модел в Европа

Малолитражата Ka ще се произвежда до края на годината

Ford спира още един модел в Европа

Продажбите на Ford Ka в Европа продължават да падат на фона на неговите конкуренти, сред които са  Renault Twingo и по-голямата, но по-евтина Dacia Sandero. В резултат на това моделът ще бъде спрян от производство в края на годината, съобщава Carscoops.

Впрочем, слабите резултати на пазара не са единствената причина за подобно решение. Изваждането на Ka от моделната гама на Ford ще позоли на компанията да подобри средните си показатели за вредни емисии в Европа. За целта, американският производител започва да налага хибридни модели в гамата си.

Към момента от Ford не потвърждават официално информацията, но според запознати, мястото на Ka в моделната гама на марката ще бъде заето от версия на Fiesta, която ще бъде с по-малко оборудване и съответно ще се предлага на по-ниска цена.

Обновеният Ford Ka се предлага с избор от два двигателя - 1,2-литров бензиннов с 69 к.с. и 102 Нм, и с 1,3-литров дизел, развиващ 75 с. и 145 Нм. В компанията са изчислили, че модернизирането на двата мотора е прекалено скъпо и е далеч по-целесъобразно моделът просто да бъде спрян от производство.

Снимка: Carscoops

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хибридите им са конструирани преди тойота да почнат да си предлагат патентите.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форд ще налагат хибриди, които са патент на Тойота. Аз пък мислех,че ще налагат дизели на Фолксваген, някое TDI.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 4 години )
    Закривай! Форд е компания с толкова история, но сами се затварят на американския пазар, което при следващия голям трус там, ще ги върне в първи клас.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Както са я подкарали от Форд, скоро ще продават на клиентите си само камиони и ребрандирани голфове и полота. Да ребрандират и надениците на ФВ, та да вдигнат малко оборота ...