IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 6000 заявки за Audi e-tron от Норвегия

Проблем с доставките на батериите спъва производството на модела

Над 6000 заявки за Audi e-tron от Норвегия

След като през март Audi започна да доставя изцяло електрическия си кросоувър e-tron на клиентите в Европа, германският производител на луксозни автомобили разкри първите си данни за продажбите на модела. Те показват, че по-голямата част от Audi e-tron са реализирани в Германия (490 автомобила) и Норвегия (621 автомобила).

По данните на компанията, около 6000 от над 20 000 предварителни поръчки за Audi e-tron пристигат от Норвегия. Доставките за Съединените щати трябва да започнат през май, докато в Китай моделът ще се появи при дилърите едва през втората половина на годината.

Разбира се, носят се слухове за това колко гладкото ще протече по-нататъшното обработване на поръчките. Например, преди две седмици беше съобщено, че Audi има проблеми с доставките на батерии от LG Chem. Така компанията очевидно може да произвежда само около половината от първоначално обявените 300 електрически кросоувъра на ден в завода си в Брюксел. Официални изявления от Audi по този въпрос обаче все още няма.

0 от 500