IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на руската кола за 400 000 долара

Електрическото купе Aviar R67 получи дизайна на класически Ford Mustang

Първи снимки на руската кола за 400 000 долара

През декември миналата година слабоизвестната руска фирма Aviar Motors обяви, че ще направи собствена интерпретация на култовия масъл-кар Ford Mustang. Дизайнът и техническите компоненти на купето, което получи името "Made in Russia", също са направени от местни компании.

Сега от Avia Motors разкриха лобюпитни подробности за проекта и публикуваха снимки на машината. Тя ще се казва Aviar R67, като ще получи два електромотора, развиващи сумарна мощност от 840 к.с. Максималната скорост на купето е 250 км/ч, а пробегът с едно зареждане - 507 км. Ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 2,2 секунди.

Известно е още, че в основата на новия модел е поставен силов каркас от тръби. Композитните детайли от каросерията са монтирани на алуминиени елементи за закрепване и на лонжерони от Tesla Model S. Част от панелите са от композитни материали.

Производството на електромобила вече е стартирало в Москва, като от компанията не съобщават в кой завод се осъществява. Ясни са обаче цените на електрическия Aviar R67, които стартират от 395 000 долара. Първите коли ще бъдат предадени на клиентите още до края на годината.

Снимки: Aviar Motors

 

0 от 500