IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи третия „бюджетен“ AMG

Седанът CLA 35 4Matic вдига 100 км/ч за 4,9 секунди

Mercedes представи третия „бюджетен“ AMG

Подразделението Mercedes-AMG представи третия модел от „бюджетното“ семейство с индекс 35 - CLA 35 4Matic. Купеобразният седан с 4 врати получи същите технически детайли, на които разчитат и останалите машини от семейство 35. В оборудването на модела влизат кормилно управление с променливо предавателно съотношение, изпускателна система AMG и комплекс MBUX.

От стандартния CLA версията Mercedes-AMG CLA 35 4Matic се отличава по увеличената твърдост на каросерията, която се дължи на допълнителни алуминиеви панели. Под капака е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с мощност 306 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела 4Matic, която може да предава до 50% от тягата на задната ос.

Mercedes-AMG CLA 35 4Matic

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди, което е с 0,1 секунди по-бавно от седана A 35 4Matic и с 0,2 секунди от хечбека. Максималната скорост и тук е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

В оборудването на CLA 35 4Matic влизат 18-цолови джанти AMG (19-цоловите са опция), система MBUX с гласово управление, цифров приборен панел с 3 режима на изображение на информацията, нов AMG-волан, който може да бъде заменен от AMG Performance с два дисплея, спортни седалки с кожа и микрофибър, а също така и селектор за смяна на режимите на движение с 5 профила.

Седанът е оборудван и със специални спирачни механизми – 350-мибиметрови отпред и 33-милиметрови отзад. Като опция се предлага и „състезателен“ асистент AMG Track Pace, който се използва за каране на писта.

Снимки: Mercedes-AMG


 

0 от 500