IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW оставя V12 мотора поне още 4 години

Оказва се, че интересът към 6,6-литровия агрегат е доста сериозен

BMW оставя V12 мотора поне още 4 години

Познатият V12 двигател, използван в сегашната генерация на BMW 7-series, ще предлага поне до 2023 г. заради засиления интерес от страна на клиентите. Това съобщи пред Top Gear един от шефовете на отдела за задвижващи агрегати на баварската компания Михаел Байер.

Съвсем наскоро се появиха твърдения, че 6,6-литровият мотор ще отпадне от гамата на модела при смяната на генерациите. Сега обаче се оказва, че той все пак може да се задържи дори след този срок от 4 години, но това ще е доста трудно заради все по-жестоките норми за вредни емисии.

Оказва се, че засиленото търсене на V12 мотора идва най-вече от клиентите на BMW от Китай и Средния Изток. От компанията признават, че не са очаквали такъв интерес най-вече от Китай, където данъците върху големите двигатели са огромни.

Друг необичаен факт е, че най-предпочитаната модификация на BMW 7-Series в азиатската държава e M760Li, която е и най-мощната в гамата. Към момента от баварската компания работят на пълен капацитет за покриването на поръчките за автомобили V12. В бъдеще обаче M760Li няма да заема върховото място, тъй като е предвидено използването на нов тип филтри за твърди частици, което ще намали мощността му.

0 от 500