IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen тества автономна технология от 4-то ниво

Системата ще се предлага на моделите на марката през следващото десетилетие

Volkswagen тества автономна технология от 4-то ниво

Компанията Volkswagen стартира тестове на собствена система за автономно движение от 4-то ниво. Към момента използваните за изпитанията прототипи от модела e-Golf се движат по 3-километрова отсечка в покрайнините на град Хамбург, като се очаква догодина тя са бъде увеличена с още 5 км.

Всеки тестов автомобил е оборудван с 11 лазерни скенера, 14 камери,7 радара и ултразвукови сензори. Постъпващата информация  се предава на компютър, способен да обработва 5 GB за минута, което е „еквивалентно на 15 лаптопа“. Въпреки това зад волана на всеки един e-Golf седи водач, който следи пътната обстановка и при нужда е готов да се намеси. 

Според Аксел Хайнрих, ръководител на изследователския център на марката, автономното управление има за цел да направи пътуването по-безопасно и по-удобно. По думите му, за да се постигнат тези резултати трябва да има промяна и в градската система - подновяване на системите за управление на трафика и комуникация между автомобилите и светофарите. 

Тестовете на безпилотните технологии дават началото на първите стъпки на Volkswagen в сферата на автономните автомобили, които ще бъдат достъпни през следващото десетилетие. Очаква се гамата I.D., която ще се състои изцяло от електромобили, също да бъде оборудвана с тази система.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Като чете как са ги накичили и нелепото твърдение, че 5 GB в минута могат да се обработят от 15 лаптопа, разбирам защо Фолксваген са толкова назад в тази и област и твърдят, че вложенията са непосилни.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Абе защо всички са хванали за тия автономни коли и само пилеят пари за глупости?Защо не влагат пари в разработка на по добри батерии? Със литиевите батерии до никъде няма да стигнем!
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Няма смисъл прекалено оскъпява колите!