IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на VW: Tesla държи 50% от пазара, ние се целим в другата половина

Босът на VW of America нарече "Дизелгейт" "върховното предателство"

Шеф на VW: Tesla държи 50% от пазара, ние се целим в другата половина

Главният изпълнителен директор на Volkswagen of America Скот Киог смело коментира глобалния скандал „Дизелгейт”, както и новата посока на развитие на германския автомобилен гигант.

Киог нарече „Дизелгейт” „върховното предателство” на компанията спрямо клиентите й.

„Оттук нататък ще работим много по-отговорно и етично, насочили сме се към електромобилите и се надявам, че чрез тях ще постигнем изкупление – обясни Киог. – Излизаме на пазара на електромобили с истински Volkswagen, при това на добра цена, а сега този пазар се изгражда, клиентите тепърва се ориентират и изграждат вкусовете си.

„Китай ще е най-експлозивният пазар на електромобили – допълни шефът на VW за Северна Америка. – Там има нужда от много електромобили, за да се преборят със замърсяването на въздуха. На практика Китай пропусна развитието на автомобилите през XX век и сега имат нужда от нов автомобил – електромобили, автономни, свързани един с друг. Политиката на държавата в Китай по отношение на електромобилите помага на клиентите да се насочат към тези возила.”

Какво обаче ще противопостави VW на Tesla?

„В момента пазарният дял на Tesla при електромобилите в Щатите е 50% - поясни Киог. – Останалите 50% се делят между другите компании на пазара. Въпросът е кой ще спечели битката в тази втора половина. Този модел, който ще донесе успеха в тези 50% още не се е появил, надявам се, че VW ще го представи.”

0 от 500