IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Саудитска Арабия приема рали "Дакар"

42-ото издание на състезанието стартира през януари от Рияд

Саудитска Арабия приема рали

Маратонската офроуд надпревара рали „Дакар” се мести на територията на Саудитска Арабия от 2020 година, като договорът за провеждане на състезанието там е за 5 години. Това съобщи сайтът на списание Autosport, но информацията все още не е потвърдена от организатора на надпреварата ASO.

Заради политическите проблеми и несигурността в Африка ASO премести ралито в Южна Америка за 2009 година, а през 2008 състезанието беше отменено. В началото стъпването на рали „Дакар” в Южна Америка беше страхотен успех – няколко държави се конкурираха кой да приема повече етапи, а състезанието привлича милиони фенове. След това обаче финансовите проблеми на страните свиха маршрута на ралито и тази година всички етапи бяха на територията на Перу, след като Чили, Еквадор и Боливия не успяха да се споразумеят с ASO, а Аржентина отпадна от сметките още преди няколко години.

Победителят в последното 41-о издание на ралито Насер Ал-Атия, който е от Катар заяви, че всички участници в състезанието обичат Южна Америка, но прогнозира, че всички ще се адаптират много бързо към новия маршрут и предизвикателства, които ще предложи новото състезание, което ще стартира през януари от Рияд.

Ал-Атия също така прогнозира, че първите издания ще са в Саудитска Арабия, а след това в маршрута ще се включат и етапи в Оман, Йордания и дори Египет.

 

0 от 500