IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големият електрически SUV на Volkswagen ще се казва Roomz

Автомобилът ще излезе на пазара през 2021 г. и ще получи автопилот от 4-о ниво

Големият електрически SUV на Volkswagen ще се казва Roomz

По време на автосалона в Шанхай по-късно този месец компанията Volkswagen ще покаже концепция на голям електрически кросоувър, който ще се казва ID. Roomzz. Германският производител показа две скици на модела, но не разкри технически му характеристики.

Все пак стана ясно, че за електромобила е подготвена специална система за трансформация на интериора, нова конфигурация на седалките в салона, както и система за автономно движение от четвърто ниво. Серийният ID. Roomzz ще се появи на китайския пазар през 2021 г.

VW ID. Roomzz

"Volkswagen ID. Roomzz представлява виждане на компанията за бъдещите електрически модели в сегмента на пълноразмерните кросоувъри. Този концепт ще демонстрира ново ниво на материалите в интериора и ще получи специално осветление на салона", се казва в съобщението до медиите на германския производител.

Освен това, ID. Roomzz ще бъде оборудван със системата IQ.Drive, в която влизат автопилот от 4-о ниво, което означава, че шофьорът ще бъде освободен от задължителния контрол над автомобила. Неговата намеса ще се налага само в редки случаи.

VW ID. Roomzz

Volkswagen ID. Roomzz ще стане част от семейството електромобили, изградени на платформата MEB. В него влизат хечбекът I.D., компактният кросоувър I.D. Crozz, товарният I.D. Buzz, безпилотния I.D. Vizzion и ретро-бъгито I.D. Buggy. Като цяло, целта пред VW Group е през следващите 10 години за пусне на пазара 70 изцяло електрически модела.

Снимка: Volkswagen

0 от 500