IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla паркират сами (ВИДЕО)

Новите функции на автопилота вече са на разположение на собствениците

Колите на Tesla паркират сами (ВИДЕО)

Собствениците на автомобили Tesla започнаха да получават ъпдейт на автопилота, в който разработчиците вече са вградили функцията Enhanced Summon. Тя е направена на базата на съществуващата Summon, но електрическото превозно средство вече може да се движи не само напред и назад, но и да прави маневри. Някои собственици на модели на марката вече публикуваха видео с новата функция.

"Това е функция за подпомагане при паркиране, която помага автомобилът да бъде придвижен до шофьора или до всяка друга избрана дестинация. Колата може самостоятелно да излезе от паркомястото и да маневрира около обекти, ако е необходимо", така компанията описва новата функция на автопилота.

Tesla autopilot

След като актуализиране на приложението, в раздела Summon, в допълнение към действията Forward и Reverse, се появи още едно - Enhanced Summon. С негова помощ, колата може лесно да се придвижва не само по права линия, но и да извърши необходимите маневри.

След активиране на Enhanced Summon, приложението предлага избор от още две опции. Шофьорът може да зададе мястото, на което се намира, и автомобилът сам ще дойде при него. Може също така да избера FIND ME и благодарение на GPS-а в телефона му Tesla сама ще "намери" собственика си и ще създаде маршрут. Тази функция обаче работи само ако шофьорът със смартфона се намира на не повече от 45 м от електрическия автомобил.
 


0 от 500