IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа какъв ще е следващият Qashqai

Новата концепция на японците IMQ е хибридна

Nissan показа какъв ще е следващият Qashqai

Сегашното второ поколение на Nissan Qashqai произвежда от 2014 г., а през 2017 г. беше обновено. В японската компания обаче вече работят върху новата генерация на популярния кросоувър, а в Женева показаха прототипа IMQ, който трябва да ни покаже как ще изглежда автомобилът.

Концепцията е разработена от дизйнерския център на Nissan в Лондон, като дължината на автомобила е 4600 мм. Той е "качен" на 22-цолови джани и е поучил врати, които се отварят една срещу друга. Вероятно, това решение ще отпадне при серийнията версия на модела. Тя обаче ще запази решетката на радиатора във V-образен стил.

Nissan IMQ

Интериорът е минималистичен, като японците залагат на 4 отделни седалки и голям централен тунел. Традиционните прибори са заменени от 840-милиметров дисплей, интегриран в предния панел. В салона е използвана специално създадена тъкан

Nissan IMQ се задвижва от агрегат e-Power от ново поколение (сегашната версия се използва в Япония от моделите Nissan Note и Serena). Той включва 1,5-литров бензинов турбодвигател, два електромотора и високоволтова батерия. Сумарната мощност на системата е 250 кВт (340 к.с.), а максималнитя въртящ момент е 700 Нм.

Концептът IMQ разполага и с технология Invisible-to-Visible (I2V), която представлява 3D-интерфейс, който превръща реалния свят във виртуален и това помага на системата "да гледа зад ъгъла", да визуализира информация за задръстванията и да търси алтернативни маршрути. Технологията може да създаде и виртуален пасажер, който да прави компания на шофьора, ако той пътува сам.

Прототипът от Женева разолага и с комплекса система за помощ на водача ProPilot, който осигурява полу-автономно движение.

Снимки: Nissan

0 от 500