IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Nissan ще гледат зад ъгъла

Новата технология I2V обединява реалността с виртуалния свят

Колите на Nissan ще гледат зад ъгъла

Компанията Nissan обяви създаването на нова автомобилна система I2V (Invisible-to-Visible), която обединява реалния и виртуалния светове, тъй като позволява на водача „да вижда невидимото”. Премиерата на технологията ще се състои по време на откриващото се тази седмица изложение за потребителска електроника CES.

Системата I2V обединява информацията от датчиците с данните, получени от „облак”, като по този начин тя контролира пространството около автомобила. Така тя може да прогнозира, какво го очаква превозното средство по-нататък по маршрута му на движение.

I2V Nissan

Например, системата позволява на шофьора, да види какво има зад ъгъла на сградата или зад следващия завой, като едновременно с това му подсказва какви пътни знаци се намират пред него и дали има пешеходци на платното или в близост до него. Препоръките към водача ще се дават с помощта на аватари, които се появяват вътре в автомобила.

I2V Nissan

Системата ще може да определя състоянието на водача и съответно да разбира, кога той се нужда от помощ при управлението на автомобила или кога е уморен и трябва да спре,за да изпие чаша кафе, например.

Новата технология ще може да дебютира при моделите на Nissan след 2022 г. По това време японският производител трябва да бъде готов с 8 изцяло електрически модела, както и с 20 модела със системи за автономно придвижване. Пановете на марката предвиждат след 2022 г. тя да продава по 1 милион електрически или хибридни автомобили на година.

Снимки и видео: Nissan

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Колите на Nissan ще гледат зад ъгъла, че да не изкочи пак некой доказан перач като оня френски арабеск Гомн! )))))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Повечето водачи, се оглеждат зад ъглите защото нямат видимост и са внимателни. Казвам повечето защото има и пишлемета които са безмъртни.Факт е обаче, че най-много и тежки катастрофи стават на привидно безобидни участъци. Такива, които са прави, широки и с добра видимост. Явно там хората си позволяват по-висока скорост, по-ниска концентрация и т.н. и стават бели.Нямам нещо против такива системи за сигурност, но за БГ това май е неприложимо заради особеностите на "мат'ряла". Или ще ти открадн ...