IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan се отказва от най-евтиния си хечбек

Моделът Versa Note ще се произвежда до краяна годината

Nissan се отказва от най-евтиния си хечбек

Поредeн модел става жертва на популярността на SUV-автомобилите, след като Nissan взе решение да спре производсвото на най-достъпния си като цена хечбек - Versa Note, съобщават медиите в Япония.

Според информацията, този модел не влиза в плановете за развитие на компанията и неговото производство ще приключи в края на годината. Решението не е изненада, тъй като компактните автомобили продължават да губят позиции на пазара, отстъпвайки на кросоувърите и всъдеходите. 

Nissan Versa Note

Експертите от специализираното издание CarSalesBase посочват, че през 2018 г. дилърите на Nissan са успели да продадат 75 809 единици от Versa Note, като в тази бройка бройка влизат и седаните. Резултатът е приемлив като цяло, но отстъпва сериозно на другите модели на марката.

Интересното е, че седанът Vers Note ще получи още един шанс и ще се задържи в производство и през 2020 г. След това обаче ще се наложи той да претърпи сериозна модернизация най-вече при системите за безопасност и електронните асистенти, като все още не е ясно дали това ще стане или и той ще последва хечбека.

Снимки: Nissan

0 от 500