IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Mitsubishi Outlander - квадратен дизайн и шаси от Nissan

Японската компания загатна приемника на популярния кросоувър

Новото Mitsubishi Outlander - квадратен дизайн и шаси от Nissan

Сегашното поколение на Mitsubishi Outlander се произвежда вече 7 години и идва време за негов наследник. В Женева японският производител показа концептуалния кросоувър Engelberg Tourer, който демонстрира в каква посока са поели дизайнерите на марката и съответно какво да очакваме от бъдещите модел.

Явно е, че бъдещият Outlander ще бъде "квадратен", за да може да се дистанцира от моделите на Nissan в същия клас.  Кросоувърът на Mitsubishi обаче ще използва платформата CMF-C/D на алианса Renault Nissan и така той ще се доближи до следващото поколение на Nissan X-Trail.

Mitsubishi Engelberg Tourer

Все пак в Mitsubishi са успели да си извоюват известна независимост за задвижването, на което ще заложат при новия кросоувър. Той ще получи хибридната система от сегашния Outlander, която поставена на концепта Engelberg Tourer, но е модернизирана. Така новото поколение на всъдехода, ако прием, че серийният Engelberg се превърне в Outlander, ще бъде Plug-in Hybrid Electric Vehicle  (хибрид, който се зарежда от електропреносната мрежа).

При сегашния кросоувър системата PHEV разчита на два електромотора - 82 к.с. на предната ос и 90 к.с. на задната, които се задвижват от литиево-йонна батерия с капацитет 14 кВт/ч. Те работят с 2,4-литров атмосферен бензинов мотор, който на свой ред завърта 66-киловатов генератор, зареждащ батериите.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500